A Melt&Pour szappanalapok használata:
A szappanalapot felaprítjuk apró darabokra. Általában gőz fölött olvasztják, de olvasztható a mikrohullámú sütőben is (mikrózható edényben kb. 30-60 másodperc). Ha a szappanalap több mint 70 ° C – os, akkor az okozhatja a szappan dehidratálását, víztartalom csökkenését, és sárga színűre változik.
Olvasztás után hozzáadhatjuk a színezéket (pl. glicerines folyékony színező), olajokat (illat vagy illóolajokat) vagy egyéb összetevőket.
A folyékony szappant formába öntjük.
Ha kihűlt kb. 1 óra alatt, kiszedhetjük a formából. (Ha nem szilikon formába öntötted a szappant, akkor kihűlés után érdemes mélyhűtőbe tenni egy órára, utána kivenni és várni 3-4 percet. Így könnyebben kijön a formából.)
A legjobb élmény biztosítása érdekében olyan technológiákat használunk, mint a cookie-k az eszközadatok tárolására és/vagy eléréséhez. Ha beleegyezik ezekbe a technológiákba, akkor olyan adatokat dolgozhatunk fel ezen az oldalon, mint a böngészési viselkedés vagy az egyedi azonosítók. A hozzájárulás elmulasztása vagy visszavonása bizonyos funkciókat és funkciókat hátrányosan érinthet.